Tørrede urter og blomster – 3 gode grunde til at fodre med dem

Hvad er tørrede urter og blomster?

Tørrede urter og blomster er en vifte, der breder sig over mange forskellige produkter. Det kan eksempelvis være hindbærblade, majsblade og pæreblade. Det kan også være rosenblomster, kamilleblomster og katostblomster. Derudover kan det også være sådan noget som dild– eller persillestilke. Der findes et utal af produkter. Fælles for dem er blot, at det er 100 % naturprodukter, der er nænsomt høstet og tørret. Der er ikke tilsat noget. På grund af den nænsomme tørring har produkterne beholdt deres mange gavnlige vitaminer og mineraler, de har fra naturens side.

Hvorfor fodre med tørrede urter og blomster?

Naturprodukter som tørrede urter, blomster, stilke m.fl. kan indgå på daglig basis. De kan med fordel blandes i det daglige foder eller gives som godbid. Der er ingen begrænsning på mængden. Produkterne kan ses som lidt en blanding af hø og grønt. De skal ikke erstatte de andre ting, men kan supplere på daglig basis.

3 fordele ved at lade tørrede urter og blomster indgå i fodringen:

Fra naturens side er alle former for urter, blade, blomster mv. fyldt med vitaminer, mineraler og meget andet gavnligt. Eksempelvis indeholder kørvelstilke store mængder af c-vitamin, magnesium, jern og karotin, mens mælkebøtterødder er rig på vitaminer (A, B, C og D), mineraler og appetitvækkende bitterstoffer.

Idet der er tale om 100 % naturprodukter, er der ikke tilsat hverken sukker eller andre tilsætningsstoffer. Det er der i alt foder, så at kunne supplere med naturprodukter uden disse er gavnligt for hele kroppen og det generelle helbred. Samtidig støtter og styrker de forskellige blomster, blade og urter immunforsvaret.

Tørrede urter og blomster - 3 gode grunde til at fodre med dem - Foderhulen.dk

"Jeg har bare 2 søde marsvin, er alt det der tørrede virkelig nødvendigt?"

Generelt kan man sige, at man kan sagtens fodre sine marsvin med bare foder, hø og friske grøntsager. Det er der ingen problemer i, og det er heller ikke en mangelfuld fodring.

Der, hvor de tørrede produkter som urter, blade og blomster kommer ind i billedet, er hvor man gerne vil tilsætte naturprodukter til fodringen. I og med de ikke indeholder tilsætningsstoffer eller sukker, er de på alle måder sunde. Samtidig indeholder de alle en lang række vitaminer, mineraler og andre gavnlige stoffer, der kan booste og understøtte både immunforsvar, fordøjelse og det generelle helbred. Så selv om det i princippet på ingen måde er en decideret nødvendighed, rummer det så mange gavnlige muligheder for dine marsvin, at det næsten vil være en skam at lade være. 

Katost blomster (mallow flower) - Foderhulen.dk
Blade og blomster

Har du brug for rådgivning?

Med mange års erfaring indenfor marsvin, kaniner og smådyr hjælper vi hellere end gerne med vejledning og rådgivning. Ingen dyr er ens, og derfor skal de ofte også fodres på vidt forskellige måder. Vi oplever sågar selv stor forskel på, hvad dyrene herhjemme foretrækker. Nogle er kræsne om deres fodring, mens andre bare spiser rub og stub. Nogle foretrækker eksempelvis blade, andre blomster.

Har du en specifik problemstilling eller skal bruge vejledning i forhold til, hvilke produkter du med fordel kan vælge, er du mere end velkommen til at kontakte os.

Du kan altid sende en mail til kundeservice@foderhulen.dk

Læg en kommentar