Neutralisering af kanin – 4 gode grund til hvorfor

Kaniner er ofte meget hormonelle når ikke de er neutraliseret. Dette gælder både han kaniner men i særdeleshed hunkaniner. 

Rigtig mange adfærdsmæssige problemer ved kaniner kan ændres og undgås ved at få din kanin neutraliseret. Neutralisation er naturligvis ikke en garanti for at alle eventuelle problemer forsvinder fra din kanin. Men langt de fleste som skyldes hormonerne forsvinder eller bliver kraftigt reduceret. Nedenfor kan du læse 4 gode grunde til neutralisering af kanin

Neutralisering af kanin - 4 gode grunde til hvorfor | Foderhulen

Neutralisering af kanin - 4 gode grunde til hvorfor:

Neutralisering af kanin - 4 gode grunde til hvorfor | Foderhulen

Grund 1

Når kaninerne bliver neutraliseret så fjerner man hormonerne i kroppen det gælder både ved hankaninerne og hunkaninerne. Hankaninerne slapper mere af og tænker ikke på at parre hunnerne. Hunkaninerne kommer ikke i brunst. 

Generelt set kan man sige at begge køn mister lysten til at parre sig og formere sig. 

Fertile kaniner har hormonerne ræsende rundt i kroppen når først de er kønsmodne, og ræsende hormoner kan medføre rigtig mange trælse adfærds problemer. Hvis din kanin er frikanin så det betyde at kaninen graver i dine møbler og ødelægger ting. Det kan også betyde din hunkanin bliver teritorial og lettere aggresiv imod dig når den mener du er på dens område. 

Det kan også medføre at kaninen vil parre dit ben og alt andet den kan komme til. 

Neutralisering af kanin - 4 gode grunde til hvorfor | Foderhulen

Grund 2

For kaninejere som har frie kaniner indenfor, kan neutralisering også være med at at kaninen ikke besørger (tisser og pøller) udover det hele. Men at kaninen derimod holder dens toiletbesøg i dens toiletbakke (især hvis du også giver kaninen mulighed for at spise hø mens den er på toilettet) 

Som tidligere kaninejer med frikanin i lejligheden kan jeg ærligt sige at det er så dejligt når kaninen ved hvor den skal på toilet henne og det ikke ligger over alt. Så det er klart et plus hvis du har frikanin, især indenfor. 

Neutralisering af kanin - 4 gode grunde til hvorfor | Foderhulen

Grund 3

Selvom kaniner er kolonidyr og altså ikke flokdyr, så lever kaniner faktisk sammen fra naturens side.

Kaniner sammen høre ikke til i bur, de bør være frie kaniner eller have f.eks en stor indhegning. Men for kaniner kan gå sammen uden at gøre skade på hinanden, så bør man bonde dem. Kaniner der er fertile bør aldrig gå sammen, netop som tidligere beskrevet er de ofte meget territoriale og vil derfor let slås med hinanden hvis de er fertile. 

Neutraliserede kaniner kan have stor glæde af hinanden og leve godt sammen i harmoni. 

Jeg har selv 4 kaniner delt i 2 hold som går sammen mand og kone kanin. Det er så sødt og se og de stor trives. 

Neutralisering af kanin - 4 gode grunde til hvorfor | Foderhulen

Grund 4

Hunkaniner der er fertile er i stor risiko for at udvikle livmorhalskræft. Mellem 60-80 % af fertile hunkaniner udvikler livmorhalskræft (kilde: frikanin.dk) 

Så hvis ikke du går med tanken om at din hunkanin skal have unger, så er det klart værd at overveje neutralisering af din kanin. På den måde øger du odds betydeligt for du kan få lov til at beholde Ninus mange år fremad. 

Og hvis du går og overvejer kaninunger fordi de er nuttede og sjove, så husk på, der er masser af kaniner på dba. guloggratis mv. som mangler hjem. Dine kaninunger kan let blive “bare” endnu et kuld i rækken der mangler nye hjem. 

Vores dyrehold

Selvom marsvin er det dyr jeg har flest af privat, så har jeg også en håndfuld kaniner. 

Men ingen af de 3 kaniner går sammen med marsvinene, og har heller aldrig gjort det. 

Jeg har 3 kaniner i skrivende stund. De 2 af dem er nautraliseret og bondet. Den sidste ( Purløg kanin) går kun alene og er ikke neutraliseret da han har noget med luftvejene som gør det vil være for farligt at ligge ham i narkose.

Vi går stærkt ind for neutralisering af kanin, når de skal gå sammen. De går alle sammen i haven i hver deres indhegning, og de går ude året rundt. De kom ud i sommers og har gået ude hele vinteren. 

De 3 kaniner har deres egen Facebookside her

Før de 3 kaniner havde min søster og jeg Winston ( en smuk hvid angora kanin) og  Cirkeline (vildtfarvet dværgvædder pige) som boede sammen som ægtepar. Deres Facebookside er bevaret her

Læg en kommentar