Kanin legetøj

Kanin legetøj eller ting til at aktivere din kanin – ja det er i princippet det samme. Kaniner er intelligente dyr, som let kan komme til at kede sig. Er din kanin fritgående, er kedsomhed opskriften på en kanin, som laver ulykker og finder sit eget sjov (som langt fra altid er noget du som ejer synes er sjovt).

Der er rigtig mange måder at aktivere sine kaniner på. Nogle kræver, du “leger” med, og andre kan kaninen underholde sig selv med i flere timer.

Jeg har på siden her samlet en top 10 over de mest populære (her hos mig) kanin legetøj/kanin aktivering.

JR Farm Snack Legehjul

Rullen med snacks, der er puttet ind i hullerne, kan dreje rundt, og dermed får kaninen tiden til at gå med, at skulle dreje på rullen i mens den gnaver. Det er ikke bare lige for kaninen at gnave løs, da den jo ikke kan holde på rullen.

Kaninerne vælter også legehjulet, men det gør ikke noget, for de gnaver stadig gerne løs. Især min kanin Purløg er helt vild med snack legehjulet.

Snack legehjulet har den fordel, det er fra JR Farm og det er kornfrit. Udover det aktiverer kaninen, så hjælper det også på at slide tænderne på din kanin.

JR Farm Snack Uro

JR Farm Snack Uro er sjov aktivering af din kanin eller dine gnavere. Uroet kommer med små knasende kager og er af naturlig pil. Snack Uroen understøtter dine kæledyrs naturlige gnave behov og dine kæledyrs smidighed (alt efter hvor højt du placere det).

Med JR Farm Snack Uro kan du underholde din kanin eller gnaver i mange timer. Du kan varierer sværheden af opgaven alt efter hvor højt du tænger uroet. Du kan altid start i lavere højder når din kanin eller gnaver ikke er vant til det. I takt med at din kanin eller gnaver bliver mere øvet kan du øge højden og på den måde hele tiden gøre det svære. Kaniner og gnavere har godt af lidt udfordringer for at udvikle og underholde dem mentalt. Dette er Uroet perfekt til. 

Du kan fylde andre godbidder i uroet, flere af de kornfrie drops eller vitaminkugler fra JR Farm passer perfekt.

Karlie Flamingo Gnaver Aktivitetslegetøj

Karlie Flamingo Gnaver Aktivitetslegetøj i Træ er udformet som en rulle med huller i, som kaninen skal rulle med for at få godbidderne ud af.

Vores fritgående kaniner er stor fan af dette legetøj. De har masser af plads at gå frit på, så den kan rigtig rulle rundt og de hopper efter den i mange timer når den er fyldt op. Man kan let få sig en masse grin ved at sidde og kigge på kaninen mens den leger med aktivitets legetøjet, det er meget underholdende at se på.

Du kan også her bruge de kornfrie godbidder fra JR Farm i dette legetøj. Ellers kan du også bruge diverse tørrede chips og flager.

Legetøjet måler 6*6*11 cm.

JR Farm Urteeng med Grønsager

JR Farm har lavet en helt serie med urteenge med forskellige smagsvarianter. Denne er med grønsager. Det er i alt sin simpelhed en bakke med et stykke urteeng, hvori der er grønsager. Hele bakken er spiselig og det er urteengen også fuldt ud.

Det er lidt forskelligt hvilken af af varianterne dyrene kan lide bedst, men jeg oplever, at varianten her med grønsager altid er et hit.

Kaninerne kan få meget tid til at gå med at gnave i urteengen både i bakken, men også i selv urteengen. 

JR Train the Brain forest

Train the Brain går ud på, at kaninen skal snuse sig frem til godbidderne, der er gemt under de små birkestubbe.

Derefter skal kaninen enten løfte de små birkestubbe op for at få adgang til godbidderne eller vælte dem ud.

Godbidderne som den kommer med er kornfrie og er også fra JR Farm. Når der ikke er flere, kan du altid købe nogle flere. Du kan bruge alle de kornfrie godbidder fra JR Farms Sortiment, drops eller vitaminkuglerne.

Da selve legetøjet er lavet i birketræ er det meget holdbart, og kaninen har derfor ikke let ved at ødelægge legetøjet. Det holder derfor længe, og der er til mange timers sjov i det, da du til hver en tid kan genopfylde godbidderne.

Når din kanin har fanget konceptet, kan du gå videre til JR Train the Brain Switch, som er en mere avanceret udgave.

JR Farm Gnaverlegeplads

Gnaverlegepladsen består af naturlig træ. Her er der anvendt birk. Godbidderne er kornfrie. Og i midten sidder der er en pilefelts bold.

Hele gnaverlegepladsen er spiselig, og kaniner kan få lang tid til at gå med at gnave, snuse og skubbe til legetøjet.

Rody brain train board

Legetøjet består af et brain board med 3 trækugler på. Under trækuglerne gemmer du godbidderne. Kaninen skal nu bruge sin næse og snuse sig frem til godbidderne og vælte trækuglerne ud over boardet.

Du kan bruge alverdens godbidder til det, alt efter hvad din kanin nu er glad for. Du kan også bruge friske krydderurter til formålet, de dufter gerne meget.

En anden mulighed er at benytte de kornfrie godbidder fra JR Farm til formålet, drops og vitaminkuglerne passer lige ned i hullerne.

Ved at skulle snuse sig frem til godbidderne, bliver kaninen mentalt træt og det er god aktivering/leg.

JR Farm Back to instinct snackspil

Består af 3 hatte, Ø 5 cm og 10 cm høje.

Spillet kræver, at du leger med din kanin da du skal flytte rundt på hattene og lade kaninen finde godbidden under den rigtige hat.

Selve hattene er 100 % spiselige så når du ikke synes det er sjovt mere, eller din kanin ikke gør, kan du give hattene til kaninen for at gnave.

Du kan bruge de godbidder din kanin nu bedst kan lide, ligesom du kan bruge friske krydderurter, eller den kornfrie drops fra JR Farm.

Rody Brain Cube

Endnu et fantastisk stykke legetøj til aktivering af din kanin. Legetøjet består af en kasse med 4 cubes i. Hver cubes har lufthuller i, således at kaninen kan dufte godbidderne, du har lagt i cuben. Der er et lille stykke reb, som kaninen skal tage fat i med tænderne og derved hive cuben ud.

Sværhedsgraden og hvor meget der skal hives i tovet kan varieres alt efter, hvor god din kanin er.

JR Farm Høbold af piletræ

Piletræs høbolden er et hit her.

Kaninerne smider rundt med den og hivet høet ud af den. De spiser også selve bolden af piletræ, og til en start kan du genopfylde bolden når de har spist høet. Altså indtil de spiser selve bolden og den ikke længere kan indeholde hø.

Kaninerne her er helt vilde med den og synes den er enormt sjov at kaste rundt med.

Der findes naturligvis mange andre slags kanin legetøj, dette er blot et lille udpluk af dem. 

Har du spørgsmål til indlægget herover eller andre input så send gerne en mail til os på sporgos@foderhulen.dk